У Житомирі ще й досі відсутній пам’ятник засновнику міста Князю Житомиру

Без категорії

Цьогоріч, Житомир святкує 1134-річницю з дня свого заснування.

Будуть знову високі слова про те, яке наше місто величне, як ми його любимо, і як ми їм пишаємось.

Однак, за всю 1134-річну нашу історію, ми так і не спромоглися поставити пам’ятник засновнику міста – легендарному Князю Житомиру, який за однією з версій заснування Житомира – є родоначальником нашого міста.

У нас, крім барона Івана де Шодуара ще одна людина не вшанована – у нас немає пам’ятника легендарному засновнику нашого міста – Князю Житомиру. Ми тут пишаємось тим, що у нас місто з більш ніж тисячолітньою історією, яка черпає свою ідентичність з Княжої Доби Київської Русі-України, і за ці 1134 роки ми так і не спромоглися поставити пам’ятник засновнику нашого міста – Князю Житомиру! Хай він міфічний, пам’ятник йому має стояти – на одній з круч Тетерева-Кам’янки має стояти височенний Князь Житомир, тримати в руках зброю, дивитися на своє місто, благословляти його жителів і бути його духовним оберегом!

Наш древлянський друг Житомира, древній Коростень, це питання для себе вирішив – там оберегом стоїть пам’ятник Князю Малу – його там шанують, як славного захисника рідного древлянського краю.

Житомиру варто розчистити замулене джерело свого княжого походження, відновити свою пам’ять, вшанувати гідно своїх Батьків-засновників-древлян-русичів-українців, згадати свою Матір – РУСЬ-Україну, свою сім’ю-родину, з якої він вийшов, Батька-Матір – їх славу, їх ДУХ!

 

Сергій Фещенко, редактор Репортера 

 

 

Редакція може не розділяти позицію авторів розділу “Блог”

Автори розділу “Блог” несуть відповідальність за достовірність наведених фактів