В Чорнобилі викрали троянди, які висадили овручани цьогоріч в день роковин аварії

Суспільство

32 троянди та 20 туй висадили 23 квітня 2018-го року в центрі Чорнобиля ліквідатори Овруччини. Також у центрі Прип’яті символічно висаджено дві троянди і одну тую. Зроблено це для того, щоб дати поштовх відродженню цих територій, показати свою турботу про цей постраждалий край.

Поштовх відродженню цих територій овручани то дали, однак, це не врятувало висаджені троянди і туї від рук грабіжників.

Як повідомив Репортеру  громадський діяч з Овруча, який опікується правами ліквідаторів аварії на ЧАЕС Віталій Юшкевич, більшу частину троянд і туй вже викопали і вивезли у невідомому напрямку невідомі громадяни – можливо, це зробили самі працівники зони відчудження, можливо, це робота рук заїжджих туристів. У тому числі троянди і туї зникли і біля пожежної частини, яка посилено охороняється і біля якої стоїть пам’ятник “Тим, хто врятував  Світ”, а ті, що залишилися – наразі в занедбаному стані – заросли бур’янами.

Віталій Юшкевич до глибини душі обурений – каже, “І це треба робити людям добро?”. В цю акцію приурочену 32-й річниці аварії на ЧАЕС він вкладав всю свою душу, прагнув разом із земляками символічно подбати про край, в якому трапилося лихо, яке змінило їхню долю, а виявилося, що навіть зона відчудження не вберегла ці троянди і туї від розкрадання.