Держслужбовців Житомирщини вже не “тіпає” від слова “Бандерштат”

Культура

Житомирщина на цьогорічному всеукраїнському фестивалі “Бандерштат” буде представлена стендом з інформацією про Миколу Сціборського, гуртами “Друга Ріка” і “Зерно”, а також делегацією за підтримки управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА.

Про це під час пре-конференції у Житомирі повідомила координатор підтримки фестивалю на Житомирщині, депутат обласної ради Олена Галагуза.

Представлення Житомирщини на “Бандерштаті” здійснюється на обласному рівні.

Керівник управління сім’ї, молоді і спорту ЖОДА Світлана Штатська розповідає, що ще декілька років тому, у чиновників трусилися руки при слові “Бандерштат”, коли треба було оформлювати документи, пов’язані з фестивалем, але за ці роки ситуацію вдалось змінити завдяки просвітницьким кампаніям, і тепер це слово в середовищі держслужбовців Житомирщини сприймається з позитивом.

Присутніми на прес-конференції були і гурти “Друга Ріка” та “Зерно”.

Обидва гурти вперше виступатимуть на “Бандерштаті”, а для “Зерна”, це взагалі перший виступ на великому фестивалі.

І Валерій Харчишин, і Максим Козловець радіють, що їх чекає “Бандерштат”. Козловець каже, що гратиме динамічні композиції “Зерна”, щоб запалити публіку, тим більше, обидва житомирські гурти виступатимуть в останній день фестивалю і, фактично, являються його хедлайнерами.

“Бандерштат” – це не тільки музика, а й майданчик для інтелектуалів і літераторів.

Гостями фестивалю є не тільки українці, а й поляки, росіяни, так що там “розп’ятих хлопчиків з сусідніх з Україною держав” не їдять, а ось що цього разу жахливого про “Бандерштат” придумає пропаганда країни-агресора, то одному Богу відомо.

Фестиваль триватиме 3 – 5 серпня, у селі Рованці (під м. Луцк). Замовити квитки можна ТУТ.