На Житомирщині підприємець спробувала ухилитися від податків на 8,5 мільйонів гривень

Суспільство

За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області, слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, підробки документів та використання завідомо підроблених документів місцевим підприємцем.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області. Особу підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України.  

Йдеться про те, що фізична особа-підприємець, займаючись протягом 2017 року господарською діяльністю з реалізації великої рогатої худоби, використала підроблені документи на її походження та приховала від податкового і бухгалтерського обліків купівлю і продаж значної партії великої рогатої худоби.

Унаслідок таких злочинних дій бюджет недоотримав 8,5 млн грн.

Викрито та задокументовано протиправну господарську діяльність приватного підприємця органами податкової міліції спільно із спецпідрозділом Управління Служби безпеки України в області.

Наразі стороні захисту надано повний доступ до усіх матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Після ознайомлення підозрюваним та його адвокатом із матеріалами, справу буде скеровано до суду, у якому публічне обвинувачення  забезпечуватиме прокуратура Житомирської області.