У Житомирі, не змігши пронести через касу товар, грабіжники побили битою працівника магазину

Суспільство

Подія трапилась під ранок 12 липня у Житомирі.

Двоє нетверезих відвідувачів цілодобового маркерту у Житомирі при невдалій спробі пронести повз касу товари побили працівника магазину битою і були затримані приватною охороною та поліцейськими. За фактом учиненого розбою розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Житомирської області.

Повідомлення про агресивних відвідувачів цілодобового маркету надійшло до Житомирського відділу поліції близько 5 ранку. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої застали у магазині представників приватної охоронної фірми та затриманих двох нетверезих чоловіків.

Як з’ясувалось, затримані особи намагались пронести повз касу пакунок з неоплаченими продуктами та алкоголем, однак були зупинені 34-річним працівником маркету. На зауваження останнього незнайомці зреагували агресивно й відмовились оплачувати товар, до того ж, один з них ударив чоловіка битою, що випала у нього з пакета. Тим часом працівники маркету встигли викликати підмогу, тож втекти зловмисникам завадили приватні охоронці.

– Затримані – обидва житомиряни віком 32-х та 39-ти років, раніше неодноразово судимі за тяжкі злочини. На момент затримання перебували у нетверезому стані. Зараз вони затримані у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України, – повідомив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Слідчі кваліфікували подію попередньо за ч.2 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються ув’язненням на строк від 7 до 10 років.