Українські й польські експерти “прокачали” чиновників з Ємільчино

Суспільство

2 липня у Ємільчинській селищній ОТГ у рамках спільного проекту АМУ та АПМ розпочався дводенний воркшоп з SWOT-аналізу.

У заході беруть участь посадовці Ємільчинської селищної ради та представники партнерських асоціацій України та Польщі, польські та українські експерти.

У Житомирській області працює проект «Управління містом і міської сільської громади в моделі партнерство і співробітництво – адаптація до українських умов», що фінансується Міністерством закордонних справ республіки Польща та реалізується Асоціацією польських міст і Асоціацією міст України у співпраці з містом Плоцьк. До участі відібрані 3 громади – Ємільчинська, Станишівська та Житомирська. Про це повідомляє Житомирське РВ АМУ.

«Сьогоднішня зустріч пов’язана з підготовкою навчального візиту українських посадовців до Польщі, де вони кілька днів спостерігатимуть за роботою спеціалістів та працюватимуть пліч-о-пліч. Тому нині у Ємільчинській громаді     польський досвід на прикладі м. Ґродзіск Мазовецькі представляють Уршула Хжановска та Бартломєй Каминьский, представники міста-партнера. Колеги проведуть аналіз та діагностування потреб Ємільчинської ОТГ, напрацюють напрямки сталого розвитку», –  поінформувала виконавчий директор Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська.

Посадовці місцевого самоврядування України у ході реалізації цього проекту здобудуть навики управління в питаннях просторового розвитку, як об’єднатись свої зусилля задля розвитку спільних територій – ОТГ і міст обласного значення і це, як сподівається польська сторона, дасть поштовх для формування моделі діяльності агломерації навколо великих міст.