Житомирщина укладе договір про культурне та економічне співробітництво з Нижньосілезьким воєводством

Суспільство

Договір про культурне та економічне співробітництво планує укласти Житомирська ОДА із Нижньосілезьким воєводством. Такий результат робочої поїздки делегації Житомирщини до Республіки Польща.

Про це повідомляє сайт житомирської ЖОДА.

Про візит до Республіки Польща розповів сьогодні, 16 липня, заступник голови ОДА Олексій Ясюнецький.

«Польські партнери ділилися з нами практичним досвідом із залучення інвестицій. Вирішили, що укладемо договір про культурне та економічне співробітництво протягом наступних 2-3 місяців, у рамках якого працівники ОДА стажуватимуться щодо технології будівництва доріг. Крім цього, польська сторона планує відвідати Житомир під час днів польської культури»,сказав він.

Також Олексій Ясюнецький розповів, що під час візиту делегація відвідала технологічний парк, де домовились про співпрацю у сфері стартапів.

Найбільш значний досвід перейняли під час візиту до компанії LG Poland.

«Компанія LG – це успішний приклад залучення інвесторів в Польщі. На заводі LG під Вроцлавом працює близько 800 працівників і 100 з них – українці. Житомирщина готова для функціонуванню подібних заводів на теренах нашої області. Саме із цією метою запросив президента LGCWA пана In Yong Shim на Житомирщину для обговорення можливостей залучення інвестицій у регіон»,сказав Олексій Ясюнецький.