Громади Житомирщини готуються презентувати нові туристичні маршрути

Суспільство

За підтримки Програми  «U-LEAD з Європою» Житомирським Центром розвитку місцевого самоврядуванняспільно з Житомирською туристичною асоціацією, управлінням культури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації з початку року проведено низку семінарів та тренінгів щодо розробки туристичних продуктів в ОТГ та шляхів їх просування, інвентаризації туристичного потенціалу, визначення потреби у сучасній інфраструктурі її формування, ознакування та маркування туристичних маршрутів в об’єднаних територіальних громадах.

«Потенціал туризму в громаді великий, але цього недостатньо для того щоб він приносив прибуток. Монетизація прийде, коли ми пропрацюємо маршрути туристів та зробимо їх максимально комфортними та цікавими. Для цього і потрібні такі навчання», – наголосила Оксана Левківська, начальник відділу місцевого економічного розвитку та залучення інвестицій Овруцької ОТГ.

Завершенням циклу навчань став сьогоднішній круглий стіл «Елементи калькуляції та презентації розробленого туристичного маршруту», на якому фахівці громад, презентували експертам Центру та партнерських організації розроблені туристичні маршрути. Вже 6 серпня в приміщенні Житомирського Центру відбудеться Ярмарок туристичних пропозицій Житомирщини.

«На цьому ярмароку команди Семенівської, Радомишльської, Овруцької, Олевської, Баранівської, Новоборівської, Станишівської, Тетерівської об’єднаних громад презентуватимуть розроблені туристичні продукти для турагенств та туроператоів, як місцевих, так і національних, а також журналістам», – розповів Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.

Пророблена громадами та експертами робота потребує значного інформаційного супроводу, адже в громадах відбуваються потужі зміни у цій сфері, які позитивно впливають на якість сервісу та контент для туриста. Зареєструватись на ярмарок можна за посиланням до 18.00 год. 02.08.2018 року:

https://docs.google.com/forms/d/1yCV80uZihm6LvZarFZTEPJUh0j6Vy9md9_INl_B3lgs/edit