На Житомирщині презентували книгу “Історія краю вічної слави”

Суспільство

16 серпня 2018 року в Музеї партизанської Слави «Полісся» , що в селі Словечному відбулася презентація книги  Олексія Горбачевського в співавторстві з Олександром Павлушенком під назвою “Історія краю вічної слави”.

В книзі вміщено нариси історії населених пунктів які в теперішньому чи в минулому часі мають відношення до земель  Словечанщини. Багатий на історичні факти матеріал доповнений переказами, легендами, а також поезією про рідний край.

На презентацію книги  прибуло чимало поважних гостей. Зокрема Голова Овруцької районної державної адміністрації Юрій Дивинський,  Радник голови Овруцької РДА Віталій Юшкевич, делегація від Овруцької районної бібліотеки на чолі з директором бібліотеки Марією Якимчук.

Під час презентації прозвучали пісні про Словечанщину на слова одного з авторів Олексія Горбачевського у виконанні самодіяльних  митців Словечанського будинку культури Віри Кулик, та Вероніки Кальченко.  

Прозвучали побажання авторам від Голови РДА Ю.С. Дивинського, Радника голови РДА В.Ф. Юшкевича, Директора Овруцької районної бібліотеки М.Ф.Якимчук, начальника відділу освіти Словечанської ОТГ О.В. Воят, Директора музею партизанської  Слави «Полісся» В.О. Хилевича.

Сподобався присутнім і привітальний виступ художнього керівника Хлуплянського будинку культури лауреата районних та обласних фестивалів Сніжани Гавриловської.

Загалом вся атмосфера заходу була пройнята  щирими почуттями любові , поваги, шани за свій рідний край.

Зокрема як зазначив Голова Овруцької РДА Юрій Дивинський: ця книжечка стане справжнім скарбом для прийдешніх поколінь наших внуків та правнуків, які будуть пишатися своїм краєм.