Поліцейські Житомирщини вшанували пам’ять загиблих на службі колег

Суспільство

Скорботні заходи до Дня пам’яті загиблих при виконанні службових обов’язків працівників органів внутрішніх справ відбулися 22 серпня поблизу пам’ятного обеліску на Старому Бульварі у Житомирі.

Вшанувати пам’ять загиблих зібралися представники влади, правоохоронних відомств, громадськість та духовенство, працівники та ветерани органів внутрішніх справ, повідомляє Відділ комунікації поліції Житомирської області.

Загалом за часи незалежності під час охорони громадського порядку, у боротьбі зі злочинністю та при виконанні завдань у зоні проведення антитерористичної операції на сході країни загинули 30 правоохоронців Житомирщини, серед яких і бійці добровольчих батальйонів МВС.

– Сьогодні ми в скорботі за тими, хто уже не стане поряд. Професія правоохоронця – важка і небезпечна. На жаль, список поліцейських, які загинули, виконуючи службовий обов’язок як на мирній території, так і у зоні проведення операції об’єднаних сил, і нині продовжує поповнюватись. Ми пам’ятаємо наших загиблих колег і схиляємо голови перед їх подвигом, вклоняємося перед рідними і підтримуємо у їх непоправних втратах. Нехай Господь оберігає родини правоохоронців від сумних звісток. Вічна пам’ять полеглим! Слава героям! – звернувся до присутніх начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

Слова жалоби висловили і керівник апарату Житомирської обласної державної адміністрації Олексій Шатило та перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко.

Учасники скорботних заходів поклали квіти до символічного обеліску, де було також відправлено поминальний молебень.