Sharikava зробила заяву: “Крим – це Україна”

Без категорії

Житомирська кав’ярня Sharikava в особі її власників прояснила свою позицію щодо розміщення на сайті мережі кав’ярень карти України без Криму.

“Офіційна заява власників Sharikava: Крим – це Україна!

Мережа Sharikava народилася у Житомирі в 2015 році і зараз налічує більше 15 локацій у Житомирі, Бердичеві, Коростишеві та Вінниці. Ми прагнули робити якісні та привабливі заклади, розвивати свій бізнес і завжди усвідомлювали, що це можливо лише у вільній та незалежній Україні. Ми щиро поважаємо захисників України, які вже п’ятий рік боронять цілісність нашої держави, захищаючи її від «братського» вторгнення. Як кожного свідомого українця, нас обурює російська анексія Криму – частини України. 

Ситуація, яка збурила соцмережі й ЗМІ, була для нас несподіванкою, адже Sharikava й досі не має власного сайту, а представлена лише у соціальних мережах. Наразі наш сайт знаходиться на стадії розробки і ще офіційно не функціонує. Дійсно, його адреса – sharikava.com.ua, і розміщена там «обрізана» карта України також нас обурила, ми обов’язково з’ясуємо – це було недбальство чи свідома провокація. Приносимо вибачення за цю ситуацію і ще раз підкреслюємо – ми за соборність та розвиток України, і на запитання «чий Крим?» у нас лише єдина відповідь: Крим – це Україна!”

Нагадаємо, карту України без Криму опублікувала на своїму сайті житомирська кав’ярня “Sharikava“.

Про це у Фейсбуці повідомили місцеві активісти.

При цьому зі слів активістів, адекватних роз’яснень і відповіді на питання “Чий Крим?” від адміністрації кав’ярні майже добу не надходило, натомість пішли звинувачення в сторону суспільства, яке звернуло увагу на розміщену на сайті кав’ярні карту України без Криму.

Активісти вважають інцидент вичерпаним, хоча, звертають увагу на те, що кав’ярні знадобилась майже доба і тиск суспільства для того, щоб дати відповідь на це питання, а також те, що ця заява виглядає як спроба зберегти бізнес, і щоб просто відчепилися, адже судячи з того, що написали в Фейсбуці власник і адмінстратор сайту кав’ярні – у них зовсім інші погляди на законні права України.