У Житомирі пройшов десятий фестиваль “ВулБа”

Культура

Цими вихідними в Житомирі проходив десятий фестиваль “ВулБа”. Впродовж цілого дня на теритоії Парку культури та відпочинку житомиряни та гості міста мали змогу навчитися грати на перкусійних музичних інструментах та вдосконалити власні навички.

Відблись лекції та майстер-класи з ритміки від засновника київської школи перкусії ChutnoSchool Костянтина Заїки, майстер-класи з африканських танців та трайблу, а також гри на традиційних японських барабанах. Всі бажаючі мали змогу спробувати себе у грі на етнічних барабанах, наданих партнерами фестивалю, музичним магазином “Навігатор”, під час загального барабанного кола та навчань.

Однією з родзинок фестивалю було графіті-шоу від житомирської художниці-муралістки Анастасії Савенець, де кожен бажаючий міг спробувати себе в якості вуличного художника. Також впродовж дня діяла локація, де житомиряни могли навчитись азам вогняного шоу у професіоналів своєї справи — першого житомирського театру вогню “Дім Сонця”.

Цілий день гості фестивалю могли створювати власні ритми на перкусійному органі, створеному з каналізаційних труб.

На головній сцені з самого ранку грали житомирські та київські електронні музиканти: EL Wizard, ORM, NEHAMA та Den Kolpakoff.

Ввечері на гостей фестивалю чекав заключний концерт за участі гурту AfriKan, школи японських барабанів DENKYO Taiko Dojo, вихованців четвертої музичної школи міста Житомира під керівництвом Романько В.В. та, звісно ж, засновників фестивалю мистецької формації “ВулБа”. На завершення відбувся традиційний спільний виступ театру вогню “Дім Сонця” та мистецької формації “ВулБа”

Фестиваль відбувся в рамках реалізації гранту соціо-культурних проектів від Управління культури Житомирської міської ради. Організатори — ГО “Цілком природно”.