У Житомирі від мера вимагали звільнити директора водоканалу, через використання Тетерева, як помийної ями

Без категорії

Директора КП “Житомирводоканал” Андрія Нікітіна сьогодні вимагали звільнити представники громадських організацій під час позачергової сесії міської ради.

Чиновнику закидали відсутність освіти, некваліфікованість, корупційні діяння, а також те, що він не місцевий, а, відповідно, чхав на екологію. Головною же “пред’явою” комунальнику стала незадовільна якість води в кранах та ситуація із забрудненням водоканалом річки Тетерів.

“Тетерів гине, риба гине, вода в кранах жахлива, що ж ви витворяєте, Ви ж нас всіх потруїте”, – приблизно такими були агрументи противників Нікітіна.

Але, як виявилося, міський голова Сергій Сухомлин хоч і незадоволений якістю води в кранах, не вбачає директора водоканалу винним, у ситуації, що склалась, і фактично, виступив у ролі його адвоката, заявивши, що водоканал скидав цю відпрацьовану речовину в річку останні 30 років два рази на рік, і чомусь раніше, на це ніхто не звертав уваги, а зараз, коли місто підійшло до освоєння кредиту Світового Банку на модернізацію мереж водоканалу, зі сторони незацікавлених осіб почалися спроби зірвати процес реалізації цих робіт.

Нікітіна ж, який нині перебуває у відпустці, мають змусити прозвітувати на наступній сесії міської ради, і якщо його звіт депутатам не сподобається, Сухомлин постане перед питанням щодо його, або звільнення, або залишення на посаді.

У будь-якому випадку, якщо водоканал, чи ще якісь інші підприємства остаточно знищать Тетерів і перетворять його в помийну яму, то від гніву житомирян міській владі і її очільникам точно буде не вберегтись.