На Житомирщині скеровано до суду 9 кримінальних проваджень щодо осіб, які підняли зброю на Україну

Суспільство

За процесуального керівництва Прокуратури Житомирської області, цьогоріч закінчено досудове розслідування, яке проводили слідчі Управління СБУ в  області, у 9 кримінальних провадженнях щодо осіб – учасників терористичної організації «ДНР», та із затвердженими обвинувальними актами скеровано до суду для розгляду по суті.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Прокуратурою області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч.2 ст.260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) КК України.

Йдеться про те, що фігуранти цього кримінального провадження, у різний час, протягом  2014-2016 років, достовірно знаючи про протиправну діяльність діючої на території Донецької області терористичної організації «Донецька Народна Республіка», добровільно вступили до її підрозділів – незаконно створених збройних формувань.

Особи обвинувачуються у тому, що чинили збройний опір і незаконну протидію виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України і військовослужбовцями Збройних Сил України, задіяних у проведенні АТО та Операції Об’єднаних сил, шляхом безпосередньої участі у бойових діях проти них тощо.

Наразі справа перебуває на розгляді у Корольовському районному суді Житомира.

Публічне обвинувачення у суді підтримує прокуратура області.

Санкція ч.1 ст.258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавленні волі на строк від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої; санкція ч.2 ст.260 КК України передбачає покарання у виді позбавленні волі на строк від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.