Приєднання Вересів до Житомира – на завершальній прямій

Без категорії

Вересівська сільська та Житомирська міська громади отримали висновок Житомирської ОДА щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень про добровільне приєднання територіальної громади села Вереси до територіальної громади міста Житомира. Відповідне розпорядження підписав голова ОДА 11 вересня.

Про це повідомляє Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ.

«Маємо першу ОТГ в Житомирській області, коли місто обласного значення скористалося законодавством про об’єднання. Це об’єднання проходить за спрощеною процедурою без оголошення виборів голови і депутатського корпусу. Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ вітає громади із прийняттям таких доленосних рішень і готовий надалі консультувати та надавати практичні рекомендації представникам органів місцевого самоврядування щодо реалізації закону про їх добровільне об’єднання», – зазначила виконавчий директор Житомирського РВ Асоціації міст України Тетяна Кухарська.

Сподіваємося, що остаточне рішення, яке закріпить статус ОТГ, буде прийняте на найближчій сесії Житомирської міської ради 27 вересня 2018 року. Питання «Про добровільне приєднання громади села Вереси до територіальної громади міста Житомира» внесене до проекту порядку денного сесії під №32.

Всього на Житомирщині 5 міст обласного значення, які можуть згуртувати навколо себе сусідні сільські та селищні ради і стати центром об’єднаної громади за спрощеною процедурою – Житомир, Новоград-Волинський, Малин, Бердичів, Коростень.