З днем народження, Тебе, Житомире, будь Благословенний у Віках, нехай Тобі завжди і у всьому щастить, з Днем Міста, шановні житомиряни, і гості нашого міста!

Без категорії

Ну ось і виповнилося нашому Житомиру 1134 роки.

За цей час місто багато чого пережило – не раз його руйнували, не раз його відроджували. Теперішній його вигляд несе на собі, як шрами, так і благословіння минулих часів.

Від нинішнього покоління залежить, яким буде майбутнє цього міста, чи збереже воно свою історичність, чи культивуватиметься його 1134-річний дух, адже окрім постаті всесвітньо-відомого конструктора космічних апаратів Сергія Корольова, Житомир уславлений благодійністю Барона Івана де Шодуара, а також цілим сузір’ям всесвітньо-відомих постатей, і сягає глибини свого коріння в славну Княжу Добу України-Русі, в часи легендарного Князя Житомира і Древлянського племені – корінного племені цієї благословенної Землі.

Житомир, і районні центри Житомирської області  – древні міста, осяяні згадками в літописах, пройшли через тисячоліття, і сьогодні відкривають світові весь свій наявний культурно-історичний потенціал.

Тож, з днем народження, Тебе, Житомире, будь Благословенний у Віках, нехай Тобі завжди і у всьому щастить! З днем міста, дорогі житомиряни, з днем Житомира, дорогі гості нашого рідного древлянського краю!

 

Сергій Фещенко

Редактор сайту Репортер