Громаді Житомирщини потрібно знайти свою культурну нішу, – Володимир Ширма

Культура

У Житомирі з 27 жовтня по 4 листопада відбувається фестиваль сучасної культури «Жовтень у жовтні». Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

29 жовтня урочисто відкрили та презентували захід дружина Президента України Марина Порошенко разом з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком та Міністром культури Євгеном Нищуком, головою обласної ради Володимиром Ширмою, головою облдержадміністрації Ігорем Гундичем та міським головою Сергієм Сухомлиним відкрили конференцію «Коли територія набуває ідентичності».

Володимир Ширма під час презентації заходу наголосив, що ця культурна подія має всі шанси набути всеукраїнського значення, а не лише регіонального. «Вже сьогодні ми спостерігаємо відродження українського кіно, театру, музейної справи. Кожний населений пункт, кожна територіальна громада має свою ідентичність, свою родзинку, тому знайти своє місце у культурній ніші вартує дорогого».

Отож, на поціновувачів сучасного мистецтва чекає виставка «Можливо це мистецтво» у кінотеатрі «Жовтень». Там же впродовж тижня матимуть місце різноманітні тематичні воркшопи та лекції.

1aaaaaaaagug1

1aaaaaaaagug2

1aaaaaaaagug3