У Житомирі відбувся прем’єрний показ фільму «Позивний ʺБандерасʺ»

Культура

11 жовтня 2018 року в Житомирі відбувся прем’єрний показ фільму «Позивний ʺБандерасʺ».

Презентація кінострічки пройшла за участі голови Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) Пилипа Іллєнка, режисера-постановника Зази Буадзе, продюсера Сергія Баранова та акторів Юлії Чепурко й Олега Шульги

Модератором заходу був Сидір Кізін. Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

«Неймовірна подія у Житомирі – прем’єрний показ нового українського військового детективу «Позивний ʺБандерасʺ». Фільм, як всі розуміють, про війну. І творча група кінострічки, актори знають цю тему дуже добре. Режисер Заза Буадзе брав участь у російсько-грузинській війні в Абхазії, а виконавець головної ролі Олег Шульга – учасник московсько-української війни.

Цей фільм надзвичайний і вартий уваги кожного глядача. Тому приходьте дивитись і підтримуйте українське кіно. Як ми знаємо, кінематограф формує національну свідомість, і якщо українських фільмів немає у прокаті, то це означає, що національну свідомість українців формує хтось інший», – зазначає Сидір Кізін.

На значенні українського кінематографу наголошує й голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Кінематограф у сучасній гібридній війні є потужнішою зброєю, ніж автомат Калашникова. Він може сформувати такі речі, які ніщо інше не може зробити. І всі ці речі можуть вирішити найголовнішу проблему, яка стоїть перед нашою державою, нашою нацією – це вирішення проблеми національної самоідентифікації українців: хто ми в цьому світі і куди ми рухаємось».

Після показу стрічки глядачі ставили свої запитання творцям фільму та дякували акторам за прекрасну гру.

«Цей фільм про наше життя, наш біль, любов, надію. Про все це, але в жанрі військового детективу. Ідея фільму в тому, що ніколи не можна відмовлятися від того, без чого ти – не ти. Це стосується всього: любові, дружби, а також невеликого шматочка твоєї батьківщини. Якщо ти відмовишся від цього – поступово втратиш все. А ворогові тільки того і треба», – наголосив режисер фільму Заза Буадзе.