Угорщина, подивившись на Україну, побачила найтемнішу диктатуру

Україна

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у четвер вранці заявив, що “українська політика сягнула дна”, нагадуючи “найтемніші диктатури”.

Про це повідомляє видання Index.hu., інформує Європейська правда.

На прес-конференції Сійярто сказав, що закарпатські угорці можуть у всьому розраховувати на Угорщину у той час, як “Україна використовує практику “найтемніших диктатур”, прагнучи змінити етнічний склад Берегового, “зменшивши частку угорського населення”.

Сійярто повідомив, що обговорить цю проблему у четвер на зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО та телефоном – із Державним департаментом США.

Напередодні Будапешт викликав “на килим” посла України через угорський список “Миротворця”.  “Миротворець” опублікував список із 313 закарпатців, власників угорських паспортів, які є держслужбовцями та чиновниками місцевого самоврядування.

Сійярто заявив, що Україна бреше, коли каже, що не причетна до публікації на “Миротворці”,  оскільки в переліку є особисті дані, недоступні з відкритих джерел. За його словами, до цього причетні українські спецслужби.

Нещодавно між Україною та Угорщиною виник паспортний скандал – угорці підкреслено таємно видавали українцям в Береговому угорські паспорти.

Також, за повідомлення цього ж видання закарпатські угорці, яких сайт “Миротворець” вніс до свого списку, почали писати заяви на звільнення.

За інформацією видання Mukachevo.net, директор Варієвської ЗОШ у Берегівському районі Олександр Марку написав заяву на звільнення, оскільки у нього є угорське громадянство. Він також є депутатом районної ради сьомого скликання. Чи складе він депутатський мандат, не відомо.

Заяви написали також і головний спеціаліст відділу грошових виплат і компенсацій управління соціального захисту Берегівської РДА Жанна Цурі та головний спеціаліст відділу економічного розвиту і торгівлі Берегівської РДА Русин Єльвіра.

Також, за попередньою інформацію, над аналогічною заявою думає і директор гечанської ЗОШ Бейло Якоб, який також за сумісництвом є депутатом.

Усі вони нещодавно потрапили до списку сайту “Миротворець” як особи, які мають подвійне громадянство. Станом на сьогодні до угорського списку “Миротворця” входять понад 500 осіб.