Вселенський Патріарх Варфоломій: Я знаю все про чорну пропаганду Москви

Світ Україна

На сайті ORTHODOXIA.INFO опубліковано переклад цитат патріарха Варфоломія з його виступу на засіданні міського правління грецької діаспори в Константинополі. Про це повідомляє cerkvarium.org.

У посланні до Росії Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що не збирається відступати не дивлячись на тиск щодо українського церковного питання.

Виступаючи на засіданні міського правління грецької діаспори в Константинополі, присвяченому 150-річчю від дня заснування громади Ферікой, патріарх прояснив, що привілеї Вселенського Патріархату засновані на рішеннях і канонах Вселенських Соборів і є обов’язковими для всіх в Православ’ї.

«Подобається це чи ні нашим російським братам, рано чи пізно вони послідують рішенням, які прийняв Вселенський патріарх, тому що у них немає іншого вибору», сказав однозначно патріарх Варфоломій, який, користуючись нагодою, сказав грекам Константинополя, що він прекрасно знає про «добре оплачувані статті» і про «чорну пропаганду» з російської сторони, яка спрямована проти Вселенського Патріархату.

І посміхаючись помітив: «Бог дав нам два вуха, щоб слухати з усіх боків».

Вперше Вселенський Патріарх «приймає виклик» Москви щодо українського питання.