У Житомирі митрополит Московського патріархату Никодим не вийшов до гурту людей, які стояли під Церквою

Без категорії

У Житомирі прихильники Української Єдиної Помісної Православної Церкви пікетували центральний собор Московського патріархату за відмову митрополита Никодима визнавати Автокефалію українського православ’я.

Про це повідомляє Владислав Сидоренко в блозі на Кореспондент.нет.

“Сьогодні біля Спасо-Преображенського Кафедрального Собору в центрі Житомира декілька десятків активістів провели мирну акцію на підтримку отримання Українським православ’ям Томосу про автокефалію. 

Учасники акції намагались зустрітись з митрополитом (МП) Никодимом, проте останній організував «екстрений» молебень, який сам і очолив, уникнувши в такий спосіб бесіди з житомирянами, які підтримують здобуття Україною Томосу.

Але найцікавіше відбувалось у Соборі. Спочатку було зачитано на загал рішення Собору УПЦ, а потім митрополит (МП) Никодим оголосив присутнім, що він назавжди (!) залишається в орбіті митрополита Київського Онуфрія та не бажає нікуди переходити.

І тримав він людей у Соборі, ховаючи їх від слів правди. Не дочекавшись зустрічі з архіпастирем учасники акції розійшлись. Напевно митрополит злякався, що його паства “пізнає правду, і вільною стане…”, – зазначає автор публікації.


Нагадаємо, Житомирська єпархія УПЦ Московського патріархату пішла проти волі Матері-Церкви.

Називаючи визнаних Вселенським Патріархатом представників Української православної церкви “розкольниками”, священники Московської православної церкви, яка являється такою ж донькою в лоні світового православ’я, як і Українська, і всі інші помісні національні православні церкви, всіляко демонструють свою неповагу до рішень Матері-Церкви, дійшовши у своїй агресії до натяків на бажану для них смерть Глави світового православ’я Вселенського Патріарха Варфоломія, що уже немає нічого спільного не лише з канонами, а й з самим поняттям людяності.

Крім того, ЗМІ повідомили, що сама Московська православна церква не має Томосу про Автокефалію від Матері-Церкви. Все це демонструє той факт, що в розколі перебуває не Українська православна церква, яка у єдності зі світовим православ’ям зараз утворюється, а саме Московська православна церква і її представник в Україні – Московський патріархат. Адже п’ята заповідь Божа гласить, і це Московській православній церкві і Московському патріархату в Україні треба пам’ятати, ображаючи волю і бачення Вселенського Патріарха і Матері-Церкви: “Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!”.