Варварське захоплення української території та врожаю Радянським Союзом були заподіяні навмисно, – Хізер Науерт

Україна
“Цього місяця ми приєднуємося до українців по всьому світу та відзначаємо 85-і роковини Голодомору, коли мільйони невинних українців були навмисно заморені голодом режимом Йосипа Сталіна. Варварське захоплення української території та врожаю Радянським Союзом були заподіяні з навмисною політичною метою – підкорення українського народу й нації. Цей катастрофічний, навмисно створений голод був однією з найбільш жахливих подій двадцятого століття, а також жорстоким нагадування про злочини комунізму”.

Про це у своїй заяві, розміщеній на фейсбук-сторінці Посольства США в  Україні, наголосила речниця Держдепартаменту США Хізер Науерт.

“Сьогодні українці знову гинуть в результаті намагань Росії зруйнувати ідентичність та прагнення західних цінностей українського народу. Тривала агресія Росії на сході України вже призвела до більш як 10 000 загиблих. Однак Росії не вдасться подолати стійкий дух українців, так само їй не вдасться послабити бажання українців мати краще майбутнє.

Ми пам’ятаємо мільйони невинних жертв Голодомору й запевняємо у нашій незмінній підтримці державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також права українського народу визначати свій власний напрямок”, – зауважила речниця американського Дерджепартаменту.