Грецький художник Яніс Камініс у Києві збиратиме гроші для Коростишівському інклюзивно-ресурсного центру

Суспільство

Нещодавно у Києві відкрилась благодійна виставка художника із Греції Яніса Камініса під назвою «States of Existence” («Стани буття»). Він виставляє свої роботи в Україні вперше. До цього із успіхом пройшли експозиції у Нью-Йорку (США), в Сеулі (Південна Корея), в Афінах та Салоніках (Греція), в Бейруті (Ліван) та Ер-Ріяді (Саудівська Аравія).

Кошти, які вдасться зібрати від продажу картин, Яніс планує передати Інклюзивно-ресурсному центру Коростишівської міської ради на Житомирщині для дітей з особливими потребами. Представник громади, заступник міського голови Юрій Денисовець, що теж був присутній на заході, підкреслив важливу місію виставки «Мистецтво заради добра» та подякував пану Янісу за його ініціативу.

Виставка триватиме до 28 лютого. Помилуватись нею можна із 10-00 до 20-00 у New Work Labs, ТЦ Globus в Києві (вхід вільний).

Довідково: Яніс Камініс пише картини із 2014 року. Він обирає кольори для зображення енергетичної динаміки. Кожен його витвір має багатогранне значення, що відкриває різні знаки та символи. Художник відображає кольорову динаміку людини, тож зображення з’являється на полотні як відбиток пальця, унікального характеру й ідентичності людини. Окрім своєї естетичної цінності, картини мають позитивну духовну вібрацію. Серія «States of Existence” написані у стилі абстракціонізму. Найдорожча картина коштує 25 тис. грн, найменша ціна – 1200 грн.