На Житомирщині чудом врятували чоловіка, який провалився під лід

Суспільство

20 лютого в селі Неділище Ємільчинського району на річці Уж ледь не потонув 54-річний чоловік. Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.

Селянин трохи перебрав оковитої і вирішив перевірити фарт, скоротивши шлях додому через річку. Дійшов уже досередини, аж раптом він натрапив на проталину і провалився під кригу. На дворі вже минала 9 година вечора і випадкових перехожих просто не було. На щастя, гучні крики потопаючого почули селяни, які проживають поблизу водойми. Вони дійсно хотіли допомогти бідолашному… і драбину принесли, і мотузки… та все ж без допомоги рятувальників впоратись не змогли.  

Бійці ДСНС, які прибули за викликом, вирішили прокласти на льоду триколінну драбину. Один із рятувальників спільно з селянином повзком по ній підібрались до потопаючого. Діставшись до нього, вони схопили чоловіка за плечі та обв’язали мотузкою. Він уже тривалий час провів у крижаній воді і кисті рук ледве розжимались. Аби не проламати крихкий лід, врятованого поступово підтягували на собі по драбині до берега.

Після цього селяни відвели чоловіка додому та допомогли йому зігрітись. Звідти його і забрала «швидка допомога», яку викликали рятувальники. В таких випадках кажуть: «Народився в сорочці». Тут навіть сперечатись нічого. Головне тепер зробити правильні висновки.

Отож тримайтеся від тонкої криги якомога далі. Не шукайте зайвих пригод та не випробовуйте долю. За словами фахівців товщина льоду станом на початок березня становить 6-7 см, проте за відсутності нічних морозів за кілька днів крига на водоймах розтане повністю.