Овруцька міська лікарня потребує автомобіль для транспортування тяжкохворих

Суспільство

Комунальне некомерційне підприємство “Овруцька міська лікарня” звертається до Президента України Петра Порошенка з проханням допомогти в придбанні автомобілю для транспортування тяжкохворих на третинний рівень надання медичної допомоги.

Наявний автомобіль 1986 року, Волга, не взмозі виконати поставлені перед нею завдання, враховучи її зношений стан.

 

Президенту України Порошенко П.О.

“Шановний Петро Олексійович ! Незабаром З3-річниця Чорнобильської катастрофи. Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи в Овруцькому районі, просить Вас надати допомогу для Овруцької міської лікарня.

Овруцький район – один з найбільших на Україні. Його площа – 3.2 тис. кв.км. Населення 55725 тис. чоловік , населених пунктів – 139.

Практично все населення району є постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, що потребує значних зусиль охорони здоров’я на ліквідацію медичних наслідків аварії: проведення спеціальної медичної диспансеризації населення, своєчасного оздоровлення виявлених хворих, формування Національного реєстру постраждалих, участі в національних і міжнародних програмах.

Віддаленість району від центрів по наданню спеціалізованих видів медичної допомоги зумовлює забезпечення відповідної підготовки спеціалістів, особливо вузького профілю, впровадження необхідних методів діагностики, значні розходи на ефективну роботу санітарного транспорту і інше.

Захворюваність дитячого населення: хвороби органів дихання – 601,8%о , деякі інфекційні та паразитарні хвороби – 85,8 %о, хвороби шкіри та підшкірної клітковини -78,4%о, новоутворення -31%о.

Показники поширеності та захворюваності вище обласних , по Україні. Основними причинами смерті населення району залишаються хвороби системи кровообігу, новоутворення та зовнішні причини смерті, це є наслідки Чорнобильської катастрофи.

Для надання доступної та якісної медичної допомоги жителям району, враховуючи зношеність автотранспорту (1986 рік випуску, який був наданий після аварії на ЧАЕС ) для КНГІ «Овруцька міська лікарня» вкрай необхідне придбання автомобілю для транспортування тяжкохворих на третинний рівень надання медичної допомоги (обласний центр знаходиться на відстані 150 км.).

Ми, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, пишаємося Вами за децентралізацію та медичні реформи, ініційовані Вами і підтримуємо Вас.

Комерційна пропозиція додається.”

Голова ради Союзу ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи в Овруцькому районі Віталій Юшкевич.