У Житомирі до 12 років позбавлення волі заочно засудили колаборанта, який воював на боці окупанта

Суспільство

Прокуратурою Житомирської області забезпечено підтримання публічного обвинувачення у справі за фактами участі уродженця Донецької області у терористичній організації та у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

У четвер, 28 лютого 2019 року, Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив вирок, яким 33-річного чоловіка визнано винним у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 2583, ч. 2 ст. 260 КК України, та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією майна.

Злочинну діяльність уродженця Донеччини викрито та розслідувано, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області, Управлінням Служби безпеки України в Житомирській області.

Органом досудового розслідування зібрано беззаперечні докази, підтверджені у ході судового розгляду, про те, що зазначена особа протягом 2014-2016 років добровільно перебувала у складі незаконних збройних формувань, створених так званою ДНР, що діє на тимчасово окупованій території.

Зокрема, поплічник ДНР, у складі протизаконних груп, таких як «1-ша окрема слов’янська мотострілкова бригада», «Окрема бригада спеціального призначення «Восток», «3-тя рота окремого батальйону спеціального призначення «Патріот», чинив збройний опір та незаконну протидію виконанню службових обов’язків правоохоронцями і військовослужбовцями Збройних Сил України, задіяними у проведенні АТО.

Керуючись принципом невідворотності покарання за скоєння тяжкого та особливо тяжкого злочинів, у зв’язку з переховуванням обвинуваченого на тимчасово окупованій території України та за її межами, судом прийнято рішення про проведення спеціального досудового розслідування та судового провадження (за відсутності обвинуваченого).

Таким чином, уродженця Донеччини, який із 2015 року перебуває у розшуку, заочно засуджено до позбавлення волі строком на 12 років.