Взуття на теплу весну: як вибрати і з чим носити чоловічі сліпони?

Без категорії

З наближенням теплих днів для чоловіків стає актуальним питання придбання стильного легкого взуття, яке б забезпечувало комфорт під час тривалого носіння.

З наближенням теплих днів для чоловіків стає актуальним питання придбання стильного легкого взуття, яке б забезпечувало комфорт під час тривалого носіння. Традиційно для такої ролі вибирають кеди чи кросівки, але як бути, якщо потрібна більш універсальна альтернатива? У такому разі безпрограшний варіант – сліпони. Це взуття без шнурівки з еластичними боковими вставками, яке займає компромісну позицію між спортивним і casual-стилем. Аби ближче познайомитися зі сліпонами, розберемося в їх головних відмінностях і стильових особливостях.

Різновиди чоловічих сліпонів

Вирішивши підібрати на весну брендові чоловічі сліпони, насамперед звертайте увагу на матеріал моделей. Саме він впливає і на зовнішній вигляд, і на практичність, і на довговічність взуття. З урахуванням цього параметру розрізняють такі види чоловічих сліпонів:

  • Шкіряні – зносостійке міцне взуття, яке не боїться вологи, тому підходить для носіння в дощову погоду. Може мати матову або лаковану поверхню. Рекомендується вибирати натуральні види шкіри, адже вони забезпечують здоровий повітрообмін.
  • Замшеві– елегантні сліпони з оксамитовою фактурою. Матеріал м’який на дотик і дозволяє шкірі «дихати», завдяки чому гарантує комфорт при кількагодинному носінні. Але вибираючи замшеві сліпони, будьте готові ретельно за ними доглядати – матеріал потрібно берегти від вологи і механічних пошкоджень.
  • Текстильні – легкі сліпони з деніму, льону, вельвету, парусини та інших видів текстилю. Вони активно відводять вологу і пропускають повітря. Один із головних плюсів текстильного взуття – практичність: такі сліпони не бояться частого прання. Але носити їх бажано лише в суху погоду.

Другий критерій класифікації і вибору чоловічих сліпнів – підошва. В класичних моделях вона виконана з вулканізованої гуми – цей матеріал гнучкий, зносостійкій та доволі важкий. Сучасні виробники пропонують дві легші альтернативи: поліуретан і ПВХ. Вони дещо поступаються гумі в еластичності, зате майже не додають сліпонам зайвої ваги.

Також чоловічі сліпони відрізняються дизайном. Взуття може бути як мінімалістичним – однотонним без декору і принтів, так і виразно еклектичним – з колорблокінгом і об’ємними прикрасами. З усім асортиментом сучасних чоловічих сліпонів ви можете ознайомитися в каталозі інтернет-магазину Kasta.

Стильні образи зі сліпонами

Чоловічі сліпони – універсальне взуття, яке можна поєднувати з різноманітним одягом. Так, для casual-образу можна підібрати замшеві сліпони, брюки-чіноси, джинсову сорочку чи футболку-поло і кардіган. Також ідеальними компаньйонами для замшевого взуття у повсякденних аутфітах будуть джинси різних фасонів і чоловічі брюки-капрі https://kasta.ua/market/odezhda-muzhskie-kapri/

Сліпони підійдуть і для неформального офісного стилю. Для такого образу варто вибрати шкіряне матове взуття – його можна гармонійно поєднати з трохи звуженими брюками, класичною сорочкою і твідовим піджаком. Не менш стильно і свіжо сліпони виглядатимуть у вечірньому образі. Вдалий дует для такого випадку – оксамитовий чи велюровий костюм-двійка з приталеним піджаком і вельветове взуття.