Комусь дуже кортить розфарбувати частину Закарпаття в кольори угорського прапору!

Суспільство

Слідчі Служби безпеки України зареєстрували кримінальне провадження за фактом розміщення на титульній сторінці одного з періодичних видань зображення частини Закарпатської області у кольорах угорського національного прапора.

Нанесений прапор сусідньої країни на територію виборчих округів, на яких балотуються кандидати в народні депутати від угорської меншини, у населених пунктах з компактним проживанням угорців, умовно відокремлює ці райони від іншої території області.

Зображення із картою Закарпатської області на фоні угорського прапору містить ознаки посягання на територіальну цілісність України та може спровокувати сепаратистські настрої в середовищі угорської національної меншини. Розповсюдження друкованих матеріалів з таким зображенням є публічними закликами до зміни меж території або державного кордону України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні розпочатому слідчими СБУ за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) здійснюватиме прокуратура Закарпатської області.