Зеленський виганяє українців з України

Суспільство

Президент Володимир Зеленський доручив звільнити керівників поліції та Служби безпеки Житомирської області через, з його слів, причетність до схем із незаконного видобутку бурштину. Про це повідомляє Українська правда.

Також він хотів почути прокурора області, але той виявився у відпустці.

За даними Зеленського, проблема незаконного видобутку бурштину загострилася у 2014 році, а керівник Національної поліції Сергій Князєв уточнив, що боротьба з цим важлива для Волинської, Житомирської та Рівненської областей.

“Ми почнемо працювати по всіх прізвищах у цих трьох областях, щоб вони збирали свої речі і змінили адресу свого існування, змінили країну свого життя  – це буде найм’якший варіант.

У цій схемі і Нацполіція, і Служба безпеки, і таке інше. У Житомирській області, я так розумію Олевський і Овруцький райони. Керівників райвідділів поліції я дуже прошу звільнити”.

Зеленський також спитав керівника поліції області: “Що у вас відбувається в області?”. Той відповів, що йде боротьба з незаконним видобутком бурштину. Зеленський порекомендував йому покинути свою посаду.

Голові Служби безпеки в області президент теж сказав: “Служба безпеки теж у цій схемі”.

Відповідь, що СБУ працює і управління вилучило понад 13 тонн бурштину, Зеленського не задовольнила: “Ми змінимо голову Служби безпеки у Житомирській області. Я хотів би, щоб Іван Геннадійович Баканов розглянув іншу кандидатуру”.