Зимова подорож: які правила перевезення багажу

Без категорії

Зимові курорти готуються до навали туристів, що планують відпочити декілька днів під час різдвяно-новорічних свят. Обирайте тут https://samsonite.ua/ru/bagaz/valizi/ якісні сумки та валізи від відомого бренду аксесуарів для мандрівників Samsonite. Що краще обрати для зимової подорожі?

Літак

До літака більшість пасажирів має право взяти валізу вагою від 17 до 32 кг та ручну поклажу до 5-7 кг. Кожна авіакомпанія має свої стандарти допуску багажу, про це легко дізнатись на сайті авіаперевізника. Речі на 1 добу покладіть до ручної поклажі.

Взимку речі та взуття важки, тому сподіватись виключно на ручну поклажу не варто. Беріть дві валізи на 2 або 4 колесах в єдиному стилі. Зверніть увагу на моделі із обертанням коліс на 360º.

Пластик надійніше – у разі, якщо у когось з пасажирів потече олія або вино, ваші речі не будуть зіпсовані. Не варто боятися, що валіза розколеться. Samsonite проводить жорстокі випробування кожної моделі до випуску масової партії. Валізи 50 разів крутять у центрифузі із дерев’яними та металевими деталями.

Для дитини обов’язково придбайте зручну дитячу пластикову валізу на 4 колесах. Це багатофункціональна річ:

  • скринька для іграшок та білизни, що можна взяти до салону літака;
  • іграшка під час очікування реєстрації та посадки;
  • зручний дитячий табурет. 

Поїзд

 

З 2019 року у поїзді один пасажир не має право перевозити у вагоні понад 50 кг багажу. До 36 кг – входить до вартості квитка, 14 кг потрібно оплачувати  додатково. Загальний розмір багажу у сумі висоти, ширини та довжини не повинен перевищувати 200 см.

Велику валізу під полицю на покладеш. Беремо до уваги стандартні розміри відсіків у вітчизняних вагонах:

  • для купейного вагоні 120х40х50 см, в СВ скриня на 5 см менше;
  • для плацкартного вагону нового типу 82х51х33, старих 128х50х47.

Якщо подорож триватиме понад 10 годин, варто розподілити вантаж на дві сумки: велика спокійно їде під полицею, в іншій всі потрібні речі для відпочинку під час подорожі.

Автобус

Для подорожі в автобусі дозволено провозити ручну поклажу вагою до 5 кг габаритами 45х35х20см та три місця у багажному відсіку загальною вагою до 30 кг. Правилами перевезення пасажирів в автобусі верхня одежа, ноутбук входять до загальної ваги ручної поклажі.

Не варто ризикувати та брати у довгий автобусний тур одну велику валізу. Краще розподілити речі на два-три місця.