Школа життя. Проєкт “Історії переселенців”. Випуск четвертий

Суспільство

Історія про Ігоря Баранова Ihor Baranov, який разом із родиною змушений був виїхати із Луганська у 2014 році.

У своїй розповіді Ігор пригадує, як невідомі у військовій формі захоплювали стратегічні об’єкти Луганська, як летіли снаряди градів неподалік його дому, як швидко змінювалося його рідне місто… Рішення вивезти дитину й вагітну дружину було цілком логічним.

Спочатку Ігор із родиною жив у таборі для переселенців у Коростишеві, згодом переїхав до Житомира. Зараз Ігор Баранов працює директором Житомирської міської гімназії №23.

Проєкт передбачає розповіді про переселенців із Донбасу та Криму, які зараз проживають у Житомирі та місті Кам’янське Дніпропетровської області.

Герої відео у своїх історіях розкажуть про проблеми, з якими вони зіштовхувалися при переміщенні в місця для тимчасового перебування, проблеми соціальної інтеграції та адаптації за новим місцем проживання, проблеми у створенні належних умов для життєдіяльності та реалізації потенціалу, проблеми забезпечення соціальної, медичної, психологічної та матеріальної підтримки.

Відеонариси про переселенців створені завдяки проєкту “Сприяння соціальній згуртованості в Україні”), який реалізується Громадською організацією “Центр Громадянських Свобод” та Благодійним фондом “Восток SOS” за підтримки ABA ROLI Ukraine (Американська асоціація юристів, Ініціатива з верховенства права).

Автори ідеї – Ольга Вінніченко Olha Vyhovska, Наталія Дехтієвська Наталія Дехтієвська
Журналістка – Наталія Дехтієвська
Оператор, режисер – Богдан Яремчук Bohdan Yaremchuk
Керівник проєкту – Юрій Вінніченко.