“Слідуй за своїм серцем”! Про волонтерство під час війни в Житомирі

Суспільство

Волонтерство є основоположним компонентом громадянського суспільства. Воно втілює в життя найблагородніші прагнення людства, прагнення до миру, свободи, можливостей, безпеки та справедливості для всіх людей. Біблія каже: «Дай кожному, хто просить тебе».

У Житомирі вже давно працює Український фонд «Реабілітація інвалідів». Голова фонду Сергій Виноградов.

“Проти всього можна встояти, але не проти доброти і добродійності”, – додав Виноградов.

З перших днів війни цей фонд почав активно працювати. Сьогодні я б хотів вам розповісти про деякі складнощі в нашій справі.

Нині разом з нами Сергій Форест журналіст і волонтер і ми в офісі Українського фонду «Реабілітація інвалідів» у Житомирі.

«Тепер я хотів би вам показати, чим ми займаємося», – сказав журналіст.

«До речі, хто не знає, зараз в Україні війна. Наш регіон постійно бомбардують літаки Російської Федерації. Час від часу на моє місто також нападали», – зазначив Сергій.

«Щодня для людей ми організовуємо роздачу гарячих обідів. І зараз у нашому фонді «Реабілітація інвалідів» відвідує багато людей, серед яких пенсіонери, багатодітні сім’ї, матері-одиначки», – наголосив він.

До нашої розмови приєднуються інші наші волонтери, які допомагають роздавати обіди.

«Ми співпрацюємо з місцевими столовими і, як бачите, вони готували нам обіди», – розповів волонтер Дмитро. Він продовжує коментувати:

«Для першої страви – суп з м’ясом, а для другої – макарони з м’ясом».

Сергій Форест також описав діяльність фонду: «Двічі на день ми годуємо близько двохсот людей у нашому центрі та даруємо набори продуктів. Також маємо для нужденних постраждалих від війни одяг, взуття, набори для дітей, засоби гігієни».

«Користуючись нагодою, хочу звернутися до наших європейських друзів, щоб вони нам допомогли та надіслали все необхідне для життя», – резюмував волонтер.

Житомир-Онлайн