Україна карає колаборантів за державну зраду

Безпека
Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією викрили у Бердичеві подружжя, які відкрито підтримували широкомасштабне вторгнення Росії та висловлювали неповагу до Збройних Сил України.
 
За даними правоохоронців, корінний українець та уродженка Росії відкрито виправдовували рішення «єдиного легітимного президента Путіна навести порядок в Україні» і звинувачували українську владу у розв’язанні збройного конфлікту на Донбасі, закидаючи нашій армії вбивства своїх громадян. З початком повномасштабного вторгнення в Україну путінської армії  колаборанти активно почали агітувати своїх знайомих і місцевих підприємців за підтримку «елітної» рашистської армії та виправдовували військові злочини окупантів.
 
Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем реєстрації та фактичного проживання подружжя у Бердичеві і на Рівненщині.
 
За матеріалами СБУ обом фігурантам кримінального провадження повідомлено про підозру за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
 
Зараз колаборанти затримані та відповідатимуть за свої дії перед законом.
 
Документування протиправної діяльності здійснили співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ГУ Національної поліції у регіоні за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.