Євгена Баля закатовано рашистами під Маріуполем

Безпека

Під Маріуполем рашисти закатували Євгена Баля – справжнього офіцера, письменника, журналіста, волонтера… Євген Миколайович був наставником та натхненником для багатьох воїнів, які сьогодні мужньо боронять заблокований кремлівською ордою Маріуполь.
Ветеран, який готувався зустрічати 79 День народження все життя залишався достойною, високоморальною людиною, а загинув від рук моральних виродків, які лише публічно на камеру демонструють повагу до радянських офіцерів. Насправді ці раби не знають, що таке повага, їм відоме лише одне почуття – страх. Донедавна вони боялися лише свого царька, а тепер бояться українських захисників. І правильно, бо знають, що їх переслідуватиме кара за Маріуполь, Бучу, Краматорськ… за тисячі безневинно вбитих і закатованих українців, серед яких і Євген Миколайович Баль.

Євген Миколайович одним з перших зустрів моряків-прикордонників, які через російську агресію весною 2014 року передислокувалися з Керчі в Маріуполь.
Командир загону Морської охорони Держприкордонслужби у 2008-2015 роках капітан І рангу Юрій Лошак розповідає, що Євген Миколайович був поряд з військовими моряками Маріуполя і у радісні, і у скрутні часи. Він мотивував на службу в Морській охороні Держприкордонслужби велику кількість молодих людей, в тому числі власного внука.
Коли прикордонники потребували допомоги, він оперативно організовував волонтерську підтримку чи здачу донорської крові.