Маріуполь – це вражаюча історія українського подвига

Безпека

Ви «Не робіть героів з дезертирів та бійців, які добровільно здались у полон. Вони обрали шлях ганьби. В жодному випадку героїзувати їх не варто».

Деніс Прокопенко, 30-річний командир полку Нацгвардії Азов.

На фото – справжні Герої нашого часу, які виступили зі спільною заявою сьогодні. Командир полку Нацгвардії Азов, фактичний керівник оборони Маріуполя підполковник Деніс Прокопенко, позивний Редіс, та заступник командира батальону, фактичний керівник 36-і бригади морської піхоти в Маріуполі майор Сергій Волинський разом зробили заяву, що будуть битися до кінця.

На шляху плану Путіна по встановленню коридору з Росії до Криму стоять вже 50 днів полк Азов, ЗСУ, бійці прикордонної службі, поліції, сбушники, які обрали для себе шлях битися попри все до кінця.

Ці люди роблять неможливе – в повному оточенні 50 діб без постачання, 50 діб під ураганним вогнем авіаціі, артилерії, танків, кораблів, 50 діб безперервних штурмів, і ворогів завжди вдесятеро більше, і вони підводять все нові та нові сили.

Але 50 діб українці б’ються за кожну вулицю, і зривають усі плани Путіна змусити Маріуполь здатися. Саме ці наші Герої врятували південь України своїм неймовірним спротивом, а тепер дають нам шанс мобілізуватись та піти вперед.

Маріуполь – це вражаюча історія українського подвига, і завдяки нашим Героям Маріуполь це назавжди Украіна, це місто, якого ми ніколи не зречемось. Так само як ці Герої не зріклись наказів та присяги народу України.                                               

Юрій Бутусов