Новини з бункеру

Політика


▪️Джерела стверджують, що вчора Путін отримав від секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева оновлений аналітичний звіт, підготовлений групою експертів Ради Безпеки. Нагадаю,що нещодавно було повідомлено про доповідь цієї групи експертів, в якій вони висловлювали сумніви,щодо можливостей російських військ, які беруть участь у “спецоперації досягти поставлених Путіним завдань, щодо “відновлення територіальної цілісності ЛДНР в адміністративних кордонах Донецької та Луганської областей України”.

Про це повідомив Сергій Твардовський.

Експерти вказали на можливість провалу спроб просування російських військ та оцінили шанси на успіх нижче 60%, а також вказали на можливість серйозних втрат для російської армії.

▪️Вчорашній звіт, заснований на оновлених даних, ще більш песимістичний і категоричний. Отже, прогнозують експерти, при поточній динаміці розвитку подій, співвідношенні сил та методів виконання поставлених завдань, найбільш вірогідним варіантом стане закінчення війни через 42-65 днів з втратою Росією контролю над територією України,в тому числі і ЛДНР, за винятком Криму. У доповіді містяться рекомендації, як змінити ситуацію справ, але всі вони суперечать можливості реалізації завдань, поставлених особисто Путіним.

▪️Путін сьогодні буде на засіданні, щоб обговорити доповідь з керівництвом військового блоку. Він також вимагає доповідь про те, як можна допустити стільки вибухів та пожеж на території Росії.

(с) Михайло Апостол