Поранений офіцер-десантник з “25-ки” пішов на штурм позицій та до кінця бою продовжував керувати підрозділом

Безпека

Окупанти наступали відразу з двох напрямків. Спочатку танки, а за ними піхота. Основні сили нашого підрозділу – вели вогонь з усіх стволів. Розрахунки ПТРК палили броньовану техніку, а інші приготувалася до “теплої” зустрічі, – розповідає командир одного з підрозділів 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада Десантно-штурмових військ Збройних Сил України на ім’я Олександр.

Про це повідомило командування Десантно- штурмових військ ЗСУ.

Зупинивши противника, десантники отримали наказ взяти штурмом бойові позиції противника та провести їхню “зачистку”. Відпрацювали на всі сто. А наступного дня, росіяни знову спробували піти на прорив на одній з наших ділянок…

 Наступного дня, росіяни знову спробували піти на прорив на одній з наших ділянок. Після четвертого залпу “Градів”, з іншого боку по наших позиціях “запрацювали” міномети. Згодом “поповзли” БМП, за якими навіть не ховаючись йшла їхня піхота. Все відбувалося наче в кіно: вибухи, вогонь, бойова атмосфера… Я навіть не помітив, як під час бою отримав осколкові поранення… тільки щось гаряче побігло по обличчю та запекла рука …

Незважаючи на поранення Олександр зі своїм підрозділом пішов на штурм ворожих позицій. Тоді десантники завдання виконали, ворожі бліндажі та траншеї – зачистили, а залишки переляканих “освободітєлей” відступили.

На їхньому рахунку лише за кілька днів інтенсивних бойових дій – значна кількість знищеної російської техніки. А під час штурмових дій, вони відправили “на концерт до Кобзона” не один десяток окупантів.

Смерть російським окупантам! Слава ДШВ! Слава Україні!🇺🇦

Служба зв’язків з громадськістю 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада ДШВ ЗС України