У Житомирі через війну скасоване нічне Великоднє Богослужіння

Безпека

24 квітня 2022 року віряни православної, греко-католицької та інших церков східного обряду святкуватимуть одне з найголовніших свят християнства — Воскресіння Хрестове. У зв’язку із дією в Україні режиму воєнного стану та можливими провокаціями, які окупанти готують проти українських храмів, не в усіх регіонах будуть проводитися традиційні великодні богослужіння.

У Житомирі паски та пасхальні корзинки можна буде освятити о 6.00 в храмах міста!

  • РФ може обстріляти церкви у п’яти областях України у Великодню ніч.
  • Пропагандистські ЗМІ вже запустили фейки про те, що буцімто провокації проти себе готує сама Україна.
  • Існує висока ймовірність діяльності диверсійно-розвідувальних груп ворога для здійснення страшних планів.

У ніч з 23 на 24 квітня окупанти готують криваві провокації в Україні. Для цього російська машина пропаганди вже запустила фейки на випередження, щоб звинуватити «українських націоналістів» у бомбардуванні українських церков і загибелі невинних. Рашисти навіть вказали області, в яких, цілком ймовірно, вони здійснюватимуть мінометні та артилерійські обстріли храмів. 

Заборона розповідає про дані Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони щодо ймовірних намірів окупантів.


Сценарії окупантів у ніч з 23 на 24 квітня — ЦПД РНБО

Російські війська можуть обстріляти українські храми у Великодню ніч, повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України.

«Окупанти знову використовують прийом “інформаційного алібі”, попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час  Великодня», — зазначили у ЦПД РНБО.

Кремлівські пропагандисти вже поширюють інформацію, щоб заздалегідь звинуватити Україну. Так, на російському «Першому каналі»‎ випустили сюжет, у якому розповіли, що «з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, що обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військових РФ». Посилаються пропагандисти на Міністерство оборони Росії, яке стверджує, що Київ готує «витончені жахливі провокації» з численними жертвами.

При цьому окупанти навели навіть конкретний перелік областей України, де це «може відбутися»: 

  • Запорізька; 
  • Миколаївська; 
  • Одеська; 
  • Сумська; 
  • Харківська.