Знищення повітряних цілей Росії підрозділами ДШВ ЗС України

Без категорії

ПІДРОЗДІЛАМИ ДШВ ЗС УКРАЇНИ ВЖЕ ЗБИТО ТРИ ДЕСЯТКИ ЗАСОБІВ ПОВІТРЯНОГО НАПАДУ ПРОТИВНИКА. А ДЕЯКІ ПРИКЛАДИ ЗНИЩЕННЯ ПОВІТРЯНИХ ЦІЛЕЙ – УВІЙДУТЬ
ДО СПЕЦІАЛЬНИХ ВІЙСЬКОВИХ ПУБЛІКАЦІЙ ТА ПІДРУЧНИКІВ

З перших хвилин широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України, чималу ефективність, героїзм та професійність демонструють воїни підрозділів протиповітряної оборони видів, окремих родів військ та сил Збройних Сил України. А це – відбиття нальотів авіації різних типів, знищення ракет різного класу та засобів повітряної розвідки противника.

У викладеному матеріалі, ми хоче поінформувати Вас про успішні результати бойової роботи військовослужбовців підрозділів протиповітряної оборони військових частин Десантно-штурмових військ ЗС України.

Саме воїни зенітних ракетно-артилерійських підрозділів постійно здійснюють прикриття своїх сил та важливих об’єктів. Здебільшого це відбувається під вогнем противника, ризикуючи власним життям. Проте, вони стійко та професійно виконують свої завдання – знищують ворожі повітряні цілі.

Так, станом на 08 квітня, знищено та виведено з ладу вже три десятки засобів повітряного нападу противника. Зокрема тринадцять літаків різних типів: Су-24, Су-25, Су-27, Су-30 та Су-34. Десять ударних та транспортно-бойових вертольотів: Ка-52 “Алігатор”, Мі-8, Мі-24 та Мі-17. (До речі, на борту двох ворожих гвинтокрилів Мі-8 знаходився тактичний повітряний десант противника). Сім БПЛА, крилатих та авіаційних ракет.

Відзначимо, що знищення повітряних цілей відбувається не лише штатними вогневими засобами ППО, як радянського, так і сучасного іноземного виробництва, а і протитанковими засобами та великокаліберними кулеметами.

Так, на Харківщині, воїнами протитанкового підрозділу 95 окрема десантно-штурмова бригада Збройнi Сили України з протитанкових ракетних комплексів “Корсар” та “Стугна-П” знищено вже чотири вертольоти противника – два Мі-8 та два Ка-52 “Алігатор”.

На сході країни, під час авіаційного нальоту, військовослужбовцем 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада з кулемету ДШК був збитий гелікоптер противника Мі-8.

Також згадаємо декілька бойових епізодів, коли завдяки професійним діям наших зенітників були врятовані сотні життів мирних українців.

Зокрема на Миколаївщині, зенітниками 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ з ПЗРК “Ігла” було знищено чотири російських крилатих ракети, що несли смерть нашим громадянам. А одним військовослужбовцем з 81 окрема аеромобільна бригада особисто нищено два винищувача-бомбардувальника Су-34 Повітряно-космічних сил ЗС РФ. Окрім цього, десантниками з Донеччини було захоплено збитого російського льотчика.

Враховуючи певні обставини, ми поки не можемо детально розповісти про осбиливості тактики, методики, планування та застосування протиповітряної оборони ДШВ під час ведення бойових дій.

Однак можна сміливо сказати, що деякі приклади знищення повітряних цілей увійдуть до спеціальних військових публікацій та підручників. Вони будуть розглядатися курсантами та слухачами під час занять у вищих військових навчальних закладах не лише України, а і провідних арміях країн світу.

Ми хочемо в черговий раз подякувати нашим військовослужбовцям підрозділів ППО ДШВ за врятовані сотні людських життів, як військових, так і мирних громадян. Ми вами пишаємося!

PS: Передаємо вітання російським вбивцям-авіаторам та вчергове наголошуємо, – це Українське небо! І наші підрозділи ППО «телепортують» вас з нього прямісінько в пекло. Смерть російським окупантам! Слава ДШВ! Слава Україні!🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Служба зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Фото  взято з власних та відкритих джерел, а саме з районів, де вели та продужують вести бойові дії підрозділи ДШВ ЗС України: