Що робиться з розмитненням авто на польському кордоні!

Суспільство

ПЕРШІ ЖЕРТВИ НА КОРДОНІ. З 1 липня закінчується нульове розмитнення автомобілів з ЄС відповідно Законопроекту ВР 7418. І сьогодні перебуваючи вже четверту добу на польсько-українському пункті Зосін-Устилуг.

Я як і інші люди які стоять в 35 кілометровій черзі під палаючим сонцем, щоб встигнути розмитнити авто. Польська сторона всіляко сприяє тому, щоб люди могли нормально діждатися свого часу. Але того замало. Адже недостатньо біотуалетів, що життєво необхідно для людини, також в черзі люди різного віку, зокрема і літні люди і вагітні жінки з дітьми. Тому є потреба в тому, щоб українська сторона разом польською організувала чергування медиків волонтерів які б час від часу відвідували людей і надавали кваліфікаційну медичну допомогу. Бо майже кожен громадянин України похилого віку має хронічні хвороби, а до них додається загальне знервування бо всі хочуть встигнути розмитнити до 1 липня через недостатність коштів для сплати державного мита.

Вчора з’явились перші жертви це літній чоловік який помер в придбаному авто та жінка яка була роздратована і створила ДТП протаранила чотири авто і внаслідок загинув літній чоловік. А що буде творитися в наступні дні уявіть собі якщо черга затягнеться?

А ще в додачу з’явились псевдо-волонтери які за окрему платню готові продати місце в черзі поближче до КПП. Згідно постанови Кабінету міністрів України є декілька пунктів
перетину кордону для розмитнення авто і всі вони переповнені як і Зосін – Устилуг. Тож потрібно керівництву митної служби збільшити фахівців, щоб уникнути жертв серед Українців які сьогодні впевнені що держава обмежила їхні права. І тільки що з’явилися інформація що українськи митники з невідомих причин не запускають автівки для оформлення чим грубо порушують Українське законодавство.

Віталій Юшкевич