У Житомирі на Трійцю розкрили Секрети Петрівської гори

Культура

Трійця – прекрасний час для відпочинку та поглиблення своїх знань про історію Житомира.

Охрімова, Замкова, Петрівська, Суріна, Павлівська гора – Житомир заснований на цих 5-ти горах!

Петрівська гора – місце, де вулиця Пушкінська спускається до Діагностичого центру. Отримала свою назву на честь землевласника Петра Гаркавенка. В 1792 році його згадують як власника землі. В цей час ці землі були незаселеними і їх віддавали житомирянам під забудову. На цій вулиці жили відомі житомиряни, інтелігенція.

Під час екскурсії її учасники дізналися про цікаві життєві історії її мешканців, про феєричні долі родини піаніста-віртуоза Юліуша Зарембського, подруги життя знаменитого Ференца Ліста Кароліну Вітгенштейн, художника Проспера Горського, унікальної жінки Наталії Оржевської, лікаря Карла Грінкевича, відомих польських діячів Едварда Мар’яна Галлі і Яна Прусіновського, теоретика українського національного руху В’ячеслава Липинського, етнографа Василя Кравченка та інших.

Екскурсії розраховані на тих, хто хоче знати більше про Житомир. Унікальне проведення екскурсії – дует екскурсоводів Сергій Собчук та Геннадій Махорін організувала туристична фірма ДАТУР, та її директорка Оксана Козловська.

Ви також можете долучитися до історії древнього Житомира – для цього Вам треба слідкувати за активностями Вайбер-чату Мій Житомир. Екскурсії.


Контактні дані:

Офіс: м. Житомир, вул. Київська, 79

Телефон: +380 (67) 410 51 73.

Сайт: https://datour.com.ua/ua/

Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/datour/?ref=share