Історія одного з Героїв

Безпека

 

Героїчний опір України російській навалі бойовий медик Костянтин порівнює з подіями з серіалу «Гра престолів».
– Ми – воїни на Стіні, які ведуть боротьбу проти суцільного мороку зла, – говорить він.

До 24 лютого Костянтин працював стоматологом, займався приватною медичною практикою. На початку повномасштабного вторгнення приєднався до тероборони столиці, а щойно ворог пішов з Київщини, продовжив службу у 80-й ОДШБр.

Евакуація та надання домедичної допомоги пораненим – щоденна робота бойового медика, часом доводиться виїжджати по кілька разів на день. Багатогодинна «тиша в ефірі» – справжнє щастя для евакуаційного екіпажу, адже це означає, що всі бійці живі-здорові.

– Так чи інакше, ми постійно на зв’язку, готові до виїзду будь-якої хвилини, бо евакуюємо бійців не тільки зі своїх підрозділів, а й з сусідніх бригад, – пояснює Костянтин. – Допомагаємо й цивільним, які також звертаються до нас. Не відмовляємо, звичайно, тому що у селах на лінії фронту залишаються, здебільшого, люди літнього віку, про яких нікому подбати.

Велика війна принесла вже багато горя й руйнувань, разом із тим, вона була неминучою, упевнений медик.

– Вона мала бути. Це війна за європейські цінності, свободу й демократію проти російського тоталітаризму, – стверджує він. – Хочеться здобути перемогу, закрити питання незалежності України раз і назавжди, повернутися до своєї родини і жити в сильній, багатій, некорумпованій країні.

Головнокомандувач  ЗС України Валерій Залужний.

Україна_тримається_на_наших_плечах