Волонтерство – поклик душі! – Сергій Форест

Суспільство

“Ніколи не думав, що стану волонтером, що буду особисто роздавати їжу нужденним та переселенцям, нестися з бачками в їдальню, щоб встигнути вчасно на наш пункт роздачі їжі. І, звичайно, не рятував би безхатченка і не віз би його в лікарню з моїми друзями. Якби хтось мені сказав це до війни, — відповів би, що він навіжений ”, – розповідає журналіст та волонтер Сергій Форест.

“Волонтерство — поклик душі”, - Сергій Форест
 
“Спочатку війни небайдужі житомиряни об’єднались і почали допомагати хто чим може оточуючим у фонді “Реабілітація інвалідів”, який розташовувався по вулиці Київська 74, голова Сергій Виноградов. Кожного дня ми годували близько ста п’ятидесяти людей: інвалідів переселенців, нужденних, багатодітні родини. Також ми роздавали часто продуктові набори. В ті часи нас якось краще підтримували з різних куточків України і з-за кордону”, – продовжив журналіст.

Пізніше співпрацював з фондом “Єдина перемога”,керівник Анатолій Кобзенко, який запам’ятався мені організацією різноманітних свят для родин переселенців. Запам’яталось мені свято “Малюнку на асфальті” для дітей, яке ми організовували разом з ГО “Ендшпіль”, засновники Ольга Іванюк та Ірина Литвинчук, супутниками свята були позитив, настрій та дитячий сміх.

Сьогодні фонд видає гаряче харчування вдень по вулиці Перемоги 14. В Житомирі працюють багато благодійних фондів, які приносять користь суспільству і з якими ми співпрацювали. Наприклад, фонд “Це моя і твоя Україна”, керівник Оксана Пруднікова, дівчата цього фонду довгий період часу готували нам їжу.

Церква “Нове життя”, яка розташовувалась по вулиці Велика Бердичівська. Щоденно вони видавали продуктові набору багатьом нужденним. Також активно допомагає людям церква “Різдва” по вулиці Коцюбинського. БФ “Банк добра”, до якого ми зверталися по допомогу людям. Завше енергійна волонтер Наталія Вихівська, БФ ”Червона калина Полісся”, допомагає продуктами в роздачі гарячих обідів. Хотів би відмітити волнтерів фонду, які жертвують своїм вільним часом, допомагаючи переселенцям: Олена Котвицька, Світлана Бабіч, Олена Васильєва, Наталія Загара, Богдан Кидисюк, Вікторія Форест, Андрій Дацюк, Сергій Лобач, Ілля Ярош.

Дякую всім небайдужим, хто сприяє розвитку волонтерського руху на Житомирщині.

“Волонтерство — поклик душі”, - Сергій Форест

“Волонтерство — поклик душі”, - Сергій Форест
 
 
“Волонтерство — поклик душі”, - Сергій Форест