Головний міліціонер області Юрій Івакін повідомив про напад на редактора газети «Сільське життя»

Як стало відомо сайту Reporter.ZT.ua (Репортер Житомира)-27 серпня, в 16.00 годині до чергової частини Богунського райвідділу УМВС України в Житомирській області надійшло телефонне повідомлення від оператора швидкої допомоги про те, що до одного з медичних закладів обласного центру доставлено чоловіка з ножовим пораненням. На місце пригоди виїхали оперативники райвідділу, які встановили, що потерпілим виявився головний редактор газети «Сільське життя» – Валерій Івановський.

За словами начальника обласного УМВС Юрія Івакіна, 27 серпня потерпілому на мобільний зателефонував невідомий і запропонував зустрітися для передачі матеріалів, які б могли зацікавити Валерія Івановського як журналіста. Прибувши у призначене місце до нього підійшов молодик, несподівано бризнув йому в обличчя сльозогінним газом та завдав ножові тілесні ушкодження. Після чого зловмисник втік. (відео прес-конференції Юрія Івакіна)

Новини Житомира на Репортері:цього ж дня слідчим відділом Богунського райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство). Міліцією розглядається декілька версій скоєння злочину, в тому числі напад у зв»язку з професійною діяльністю журналіста.
Наразі ведеться слідство, а журналіст перебуває в одному з лікувальних закладів під охороною міліції.

За надання інформації, яка сприятиме розкриттю злочину та затриманню зловмисника, УМВС України в Житомирській області обіцяє винагороду у 30 тисяч гривень.

Анна Данюк
Спеціально для Reporter.ZT.ua