Аграрії області приступили до збору хмелю та цукрових буряків

Новини Житомира на Репортері:в Головному управлінні агропромислового розвитку Житомирської адміністрації повідомили про те, що аграрії області приступили до збору хмелю.

Також вони уточнюють, що станом на 9 вересня цього року вирощена продукція зібрана з площі 117 га, що становить 17% площі під хміль. Середня урожайність збору хмелю – 10,1 ц/га.

За словами начальника управління Миколи Дідковського, розвиток хмелярства в області передбачено комплексною програмою розвитку сільського хазяйства Житомирської області в 2009-2010 роках і на період до 2015 року.

Він зауважив, що, завдяки найбільш відповідним грунтово-кліматичним умовам, виробництво хмілю в Україні зосереджено саме в Житомирській області. Ці умови дозволяють отримувати високоякісну сировину, як ароматичних так і гірких сортів, а також сповна забезпечувати пивоварну промисловість України власною сировиною.

Але з ряду причин, все ж таки, вітчизняне виробництво поки що не задовольняє цих потреб. Звернувшись до статистичних даних, можна побачити, що в 2008 році в Україні було вирощено лише 886 тонн хмелю, в тому числі в Житомирській області -574 тонни, що становить 65% від загального обсягу по Україні.

Крім того, аграрії Житомирської області приступили до збору цукрових буряків. На 10 вересня цього року із 240 га землі вже накопано 5,1 тонни цукрових буряків, при середній урожайності 210 ц/га.

Нагадаємо, що цукровими буряками в області засіяно більше ніж 11 тис. га, що ненабагато більше за минулорічні показники. Планується, що переробляти їх цією осінню будуть не два, а чотири цукрових завода.

По результатам сезону 2009 року в Житомирській області було зібрано 197 тисяч тонн буряків на площі 10,6 га, при середній урожайності 186 ц/га.