Повертаючись до надрукованого: житомиряни оцінюють якість надання медичних послуг у Житомирі (відеоопитування)

Reporter.zt.ua вже повідомляв про те, що сьогодні зранку на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради начальник міського управління охорони здоров’я Микола Суслик прозвітувався про виконання делегованих повноважень управлінням охорони здоров’я. Члени виконкому заслухали доповідь чиновника та своїми голосами визнали роботу медичної галузі міста задовільною.

Усі присутні наголошували на тому, що якість надання медичних послуг у Житомирі могла би бути набагато вищою, якби держава на достатньому рівні виконували узяті на себе повноваження з фінансування бюджетної медичної галузі. А так, левову частку витрат бере на себе міський бюджет, розмір якого замалий, щоб забезпечити одразу усі потреби медиків та пацієнтів. Отож, формально, 49 статтю Конституції, яка забезпечує усім громадянам України безкоштовне медичне обслуговування, сьогодні вже можна вважати декларативною.

Керівники міста та області кажуть одне, а люди – зовсім інше. Чомусь у нас так заведено, що говорять лише чиновники, а голос народу не виходить на межі кухонного “випускання пару”. Reporter.zt.ua ламає цю вигідну владі традицію – відтепер на одному рівні із владою говоритимуть люди і висловлюватимуть своє бачення з приводу роботи тих чи інших керівників та підпорядкованих ним галузей господарства.

Отож, заслухавши керівника міського управління охорони здоров’я та прийнявши його звіт про виконання управлінням делегованих повноважень, ми вирішили запитати пересічних житомирян: як вони оцінюють якість надання медичних послуг у Житомирі?

Що з цього вийшло – дивіться відео!


Новини Житомира на Репортері

Джерело: Reporter.zt.ua