Голова бердичівської міської організації офіцерів запасу «Команда «За СВОЇХ!» Ігор Орлов: «Команда «За СВОЇХ!» у Бердичеві робить усе для того, щоб повернути зневіреним мешканцям міста впевненість у завтрашньому дні!

Півроку тому у Бердичеві була створена міська організація офіцерів запасу «Команда «За СВОЇХ!». За цей доволі короткий термін організація вже спромоглася здобути підтримку не менше трьох тисяч бердичівлян. Це представники самої команди, офіцери запасу, нині діючі військовослужбовці та члени їх родин. Такий швидкий ріст підтримки «Команди «За СВОЇХ!» у Бердичеві свідчить про вчасність, актуальність і затребуваність у суспільстві тих ідей, підходів та шляхів вирішення нагальних проблем Бердичева, які сьогодні змогла запропонувати Команда.

Сьогодні наша розмова із головою бердичівської міської організації офіцерів запасу «Команда «За СВОЇХ» Ігорем Орловим.

– Отож, Ігорю Анатолійовичу, на якому етапі сьогодні перебуває становлення бердичівської організації «Команди «За СВОЇХ!»?

– Процес згуртування небайдужих мешканців нашого міста міг бути набагато швидшим. Та, на жаль, значна кількість відставних офіцерів не бажають брати участі у громадському житті нашого міста. Ми їх розуміємо – вони зневірилися у владі, їм набридло чути пусті обіцянки, які держава не поспішає виконувати. «Команда «За СВОЇХ!» сьогодні робить усе для того, щоб повернути цим людям впевненість у власних силах. Ми даємо їм реальну можливість працювати на благо своєї родини, рідного Бердичева, усієї України. І я вірю в те, що нам вдасться зламати цю стіну байдужості і зневіри, яка будувалася роками приниження, нав’язування українцям непритаманної слов’янській людині американської ідеології розпусти та морального отупіння.

– Чи працюють у Бердичівській міській організації офіцерів запасу «Команда «За СВОЇХ!» особи, які не перебувають у статусі офіцера запасу?

– Бердичів має славні військові традиції. Раніше у нашому місті стояла доволі велика за чисельністю військова дивізія. Сьогодні у нашому місті проживає близько 15 тисяч відставників. Частина із них вже активно долучилася до спільної праці у нашій команді. Але це зовсім не означає, що цивільним громадянам закрита дорога до нашої організації. Ми приймаємо у свої лави активних, цілеспрямованих людей, які є патріотами рідного Бердичева та можуть застосувати свій життєвий досвід на його благо.

У нашій організації вже перебувають та активно працюють вчителі, лікарі, підприємці, будівельники, студентська молодь, пенсіонери, люди різних соціальних груп та професій. Головний критерій прийому в організацію – бажання працювати на благо Бердичева, яке підтверджується реальними вчинками.

– Яка проблема сьогодні найбільше турбує бердичівлян?

– Основна проблема – безробіття. Процес створення нових робочих місць йде занадто повільно, адже Бердичів, по великому рахунку – дотаційна зона. З цього випливає ще страшніша біда – відсутність професійної самореалізації молоді. Молодому спеціалістові дуже складно знайти пристойну роботу. Тому наша молодь сьогодні перебуває у матеріальній скруті та шукає будь-яких шляхів заробітку. Саме тому «Команда «За СВОЇХ!» вже сьогодні працює над створенням усіх необхідних умов для залучення інвестицій в економіку міста.

– Зрозуміло. І все ж, більш детально розкрийте першочергові цілі, які ставить перед собою Команда?

– Основна ціль сьогодні – реалізувати громадянський та людський потенціал кожного із нас для спільного захисту наших законних громадянських, економічних, соціальних культурних інтересів. Ми плануємо вже в найближчий час розширити нині діючу спільноту наших представників та провести кращих із них в місцеві органи влади різних рівнів.

Вже сьогодні ми працюємо над розробкою комплексної програми розвитку Бердичева. Її публічне обговорення відбудеться за участю усіх зацікавлених сторін, мешканців міста та області. Проте, основне наше завдання – контролювати дії влади, ефективно протидіяти будь-якому порушенню законодавства.

А якщо простіше – ми об’єдналися, щоб вирішувати злободенні, зрозумілі кожному з нам проблеми. Ми хочемо нормально жити у своєму місті, мати достойну роботу, зарплату, пенсію. Бажаємо ростити дітей та онуків здоровими, освіченими, вільними громадянами незалежної країни.

– Ну і наостанок, все ж чому бердичівлянам потрібно підтримати найближчої неділі представників «Команди «За СВОЇХ!»?

– Тому, що ми маємо високе почуття відповідальності за свої погляди та вчинки. Ми наведемо порядок у владі та зробимо її відповідальною.

Бердичівляни – голосуйте «За СВОЇХ!»

Альбом: ""Команда "За СВОИХ!"

Ігор Орлов, наголошує, що основне завдання “Команди “За СВОЇХ!” у Бердичеві – контролювати дії влади, ефективно протидіяти будь-якому порушенню законодавства!
Новини Житомира на Репортері

Reporter.zt.ua