Наркотики у Житомирі укорінилися міцно: кількість наркокур’єрів не зменшується

Новини Житомира на Репортері:10 вересня у районі автовоклалу працівники міліції Корольовського РВ м. Житомира затримали непрацюючого 28-річного жителя обласного центру. Втім зустріч з ним для оперативників не була несподіванкою – вони очікували на появу хлопця. А цікавив їх не стільки сам пізній перехожий, як його незвичайний багаж. Хоча невеличний пакунок, назвати багажем, важко. Проте його вміст, доволі різноманітний, за цінами чорного ринку коштує близько 120 грн. Але це з’ясується лише згодом, коли міліціонери затримають молодика і виявлять у нього макову соломку, ацетильований та екстракційний опій. Як він сам пояснив, ніс все це «добро» на замовлення в одну з квартир будинку біля під’їзду якого його й затримали.

Як відомляє Reporter.zt.ua помічник начальника Корольовського РВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ Ольга Семенюк, наразі висновки експертів підтвердили припущення міліціонерів щодо виду наркотичних речовин. По даному факту порушена кримінальна справа за статтею 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального Кодексу України, якою передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 12 років.

– Упродовж року було порушено 97 кримінальних справ за фактами нелегального поширення наркотиків, половина з них пов’язана із незаконним виробницвом, виготовленням, придбанням, зберіганням чи збутом наркотичних речовин, інша – із незаконним зберіганням наркотичних речовин без мети збуту, – говорить начальник сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Корольовського РВ Ярослав Назаренко. – Серед вилученого у затриманих арсеналу наркотичних засобів є і традиційні, як то макова соломка, марихуана та опій, так і психотропні, ефедрин, метамфетамін та інші. Окрім того, за рішенням суду по результатах розгляду кримінальних справ накладено арешт на майно наркозлочинців на загальну суму майже 800 тисяч гривень.

Водночас оперативниками виявлено 3 наркопритони, розташовані на території Корольовського району м. Житомира, де наркозалежні виготовляли та вживали наркотичні речовини.