Перші жертви пічного опалення: в Брусилівському районі 5 людей отруїлося чадним газом з них 2 дітей!

Новини Житомира на Репортері :о 09:10 26 жовтня до оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Житомирській області надійшло повідомлення про те, що в селі Западня Брусилівського району стався груповий нещасний випадок (п’ять осіб з них двоє дітей) отруєння чадним газом, повідомляє прес-служба МНС в області.

Всі потерпілі мешканці з міста Києва: батько – 1968 р.н., мати – 1973 р.н., їхні діти: дочка – 1997 р.н. та син – 1998 р.н. і знайома родини – 1989 р.н. Як з’ясувалося пізніше, всі вони приїхали погостювати до матері голови родини. Будинок опалювався піччю, протопивши яку ввечері, закрили заслінку на димарі і лягли відпочивати.

Старший лейтенант служби цивільного захисту Ярослав Мельник: Прокинувшись зранку, всі члени родини, включаючи і гостю, відчули себе дуже погано. Батько негайно викликав швидку допомогу і всіх потерпілих було шпиталізовано до Коростишівської районної лікарні.

На даний час всі вони знаходяться у реанімаційному відділенні. Медики оцінюють стан потерпілих як задовільний, середньої важкості. Загрози їхнім життям – не має. Причина отруєння – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. На місці пригоди працює оперативна група Головного управління.

Reporter.zt.ua