Сергій Рижук каже, що старт опалювального сезону у Житомирі – його заслуга

Новини Житомира на Репортері :12 жовтня 2010 року відбулася прес-конференція голови обласної державної адміністрації Сергія Рижука. Приводом для зібрання стало висвітлення щодо ситуації з початком опалювального сезону у м. Житомирі. У прес-конференції також взяли участь: директор ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» Едуард Швидкий, члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – повідомляє пресс-служба облдержадміністрації.

– Я прошу керівників міста не соромитися і відсторонитися від цієї проблеми. Ви не змогли її вирішити, не справилися, заполітизували її, – сказав Сергій Рижук, звертаючись до керівників обласного центру. – Область візьме на себе відповідальність за початок опалювального сезону в столиці нашого регіону – Житомирі.

Вчора, 11 жовтня в облдержадміністрації під головуванням Сергія Рижука відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Рішенням комісії ситуацію, що склалася з опаленням об’єктів соціально-культурного призначення, житлового фонду та розрахунків за спожитий природний газ в Житомирі, визнано як надзвичайну.

Заборгованість «Житомиртеплокомуненерго» перед газопостачальними компаніями – 46 мільйонів гривень і це заважає отримати ліміти на газ для нового опалювального сезону. Цього ж дня перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко за доручення голови обласної адміністрації поїхав до Києва, щоб вирішити питання з початком опалювального сезону в Житомирі.

– Київ повірив моїм обіцянкам, що обласна влада бере на себе відповідальність за погашення боргів за спожиті енергоносії. Але я сподіваюсь, що ці питання ми вже будемо вирішувати з іншою міською владою. Сьогодні тут присутній директор компанії «Газ України» Едуард Швидкий і це є свідченням того, що ми досягли домовленостей, що житомиряни з сьогоднішнього дня почнуть отримувати тепло в свої оселі», – запевнив Сергій Рижук.